Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Živé obce

Obsah

TŘÍDĚNÍ OLEJŮ A JEDLÝCH TUKŮ

Sběrná nádoba  na kuchyňské tuky  je umístěna na sběrném místě u kostela.

Jaký je tedy správný postup pro třídění potravinářských olejů?

Vychladlý olej vylijte z pánve do vhodné nádoby, např. do pet lahve. Po naplnění nádoby je nejlepší ji odnést do nejbližšího kontejneru na kuchyňské oleje.

 

S problematikou třídění použitého oleje se potýkáme celoročně, a to navzdory faktu, že popularita zdravého stravování se ve většině domácností stále více a více rozrůstá. Smažení na oleji ale zatím stále zůstává jedním z nejoblíbenějších způsobů přípravy pokrmů.

Snad nejhorší a bohužel také nejběžnější variantou, kterou můžeme po usmažení řízků  je ta, že pánev odneseme do koupelny a olej vylijeme do záchodu nebo do umyvadla nebo kuchyňského dřezu.

Kdo dával pozor při hodině fyziky, jistě ví, že olej i voda se nikdy kámošit nebudou – prostě se nesmíchají. Olej poplave – vždy na hladině.